Renkli Kanaviçe Dünyam



Kanaviçe nedir,nasıl yapılır ?

Halk arasında çarpı işi diye anılan çok eskiden beri kadınların keyif aldıkları bir iştir. Kanaviçe işimize başlarken öncelikle yapacağımız deseni  belirlememiz ve sonrasında kullanacağımız iplikler,makas, kasnak,kanaviçe iğnesi ve gözenekleri belli olan keten bir kumaş almamız gereklidir. Etamin kumaşı da kanaviçe için uygun bir kumaştır.


Kanaviçe yapmak için gerekli malzemeler


Kanaviçe yapımı aslında hayal gücümüze bağlı olduğu için çok geniş kapsamlıdır. Bir nesneyi kolaylıkla kanaviçe işine dönüştürebiliriz. Mesela gördüğümüz bir çiçeği kafamızda şekillendirip renkli ipliklerle onu kumaşa nakış nakış işleyebiliriz.



Çiçek deseni

Kanaviçeyi herkesin yapabileceğini söylemek mümkün.Çalışmaya başlarken ilk başta deseni belirledikten sonra kumaşı ortalayıp deseni tam ortasına yerleştirmeliyiz ki güzel bir çalışma olsun.Sonrasında deseni işlemek için kumaş üzerine ipliklerimiz ile çarpı şekli vermemiz yeterli olacaktır. Tabii ki bunun yanında dikkatli olmamız gerekiyor.Eğer dikkatli olmazsak bir çarpı bile kaysa desen bozulabilir.Yaptığımız desen kumaşın altında ve üstünde aynı şekilde duruyorsa ve iplikler sarkmıyorsa bu çalışmamızın düzgün ve temiz olduğunu gösterir.

Kanaviçenin Bize Katkıları

Serbest zamanlarımızı aktif olarak geçirmemizi sağlar.Bunun yanında yeteneklerimizi keşfederek mutlu olmamıza olanak verir.Psikolojik olarak da iyi geldiği söyleniyor.Stres atmaya birebir...

Hayal gücümüzü, analitik  düşünme becerilerimizi geliştirir. Aynı zamanda keyifli bir hobi kazanmış oluruz.

Yapmakta olduğum ve sonucunu merakla beklediğim fincan desenli çalışmam

Yaptığım Kanaviçe Çalışmalarım

Vakit buldukça yapmaya çalışıyorum. Sevdiklerime hediyeler yapıyorum. En önemlisi kanaviçe yaparken müthiş keyif alıyorum.

İşte kanaviçe çalışmalarımdan bazıları...

Çerçevelenmeye hazır kaktüs desenli panolarım


Çerçevelenmeye hazır enstrümanlar



Çocuk odası panolarım


Çiçek deseni


Balkon veya çocuk odası için çerçevelenmeye hazır panolarım

                                       
Mutfak için yaptığım fincan desenleri

Vakit kaybetmeden kanaviçe dünyasına girin ve sadece hayal edin.Eminim çok keyif alarak yapacaksınız. Kanaviçe yaparken hep bir sonraki aşamada 'Şimdi ne yapsam acaba?' derken kendinizi bulacaksınız😊


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gizemli sayı:Pi

Çarpım Tablosunu Eğlenerek Öğrenme | Bardak Oyunu

Ondalık Gösterimleri | Tombala Oyunu