Eğlenceli ve Öğretici EvdeKal Etkinlikleri

                            

Biliyorsunuz ki koronavirüs salgını sebebiyle okullara ara verildi .Ama TRT Eba'dan tabiki dersler devam ediyor. Mutlaka derslerimize önem verip takip edelim. Bunun yanında evde olduğumuz bugünlerde süreci verimli hale getirmek kendi elimizde...Zamanınızı değerlendirmek için sizlere birbirinden faydalı etkinlik önerilerim var .İşte eğlenceli ve öğretici #evdekal etkinlikleri...

      
       

 1)Kitap okuyun.

Okullarda yaptığınız kitap okuma saatini evlere taşıyın.Hatta ailece kitap okuma saatleri yapabilirsiniz.Kesinlikle faydasını göreceksiniz.

2)Spor yapın.

Fazlaca hareketsiz kaldığımız şu günlerde spor yaparak kendinizi daha iyi ve sağlıklı hissedebilirsiniz.Spor yaparken Beden Eğitimi derslerindeki hareketlerden yararlanabilirsiniz.



3) Oyununuzu kendiniz üretin.


Eba 'da dersler devam ediyor.Siz de işlenilen konulara yönelik oyunlar üretebilirsiniz.Hem konuyu kavramanıza hem de konuyu pekiştirmeye büyük katkı sağlayacaktır.

4)Her gün Eğitim takvimine göz atın.

Günün sözü, değeri, önerisi, kelimesi, doğrusu, atasözü, çözümü, nedeni ve oyunu gibi bölümleri var .2020'nin ilk günüyle birlikte "Eğitim takvimi " öğrenci ve velilerle buluştu. Özgün niteliğe sahip.Merakı,iş birliğini, paylaşmayı ,değerlerin önemini güzel bir şekilde vurguluyor. Çok faydalı olan bu takvime her gün bir göz atın derim.


5)Sağlıklı beslenin.

Sağlıklı beslenme, sağlıklı vücut işleyişi için önemlidir. Özellikle bugünlerde sağlıklı beslenmek çok daha önemli. Kahvaltınızı güzel yaparak güne zinde başlayın. Protein ve C vitamini tüketmeye özen gösterin. Bol su için. Büyüme ve gelişme çağında olan çocuklarımız da süt içmeyi ihmal etmeyin.Unutmayın"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. "sözünü atalarımız boşuna söylememişler.


6)Haydi çocuklar mutfağa...

Uzmanlara göre çocukların mutfakta yer alması çok yönlü gelişmelerine katkı sağlıyor. Motor beceriler ve bunun yanında sosyal ve duyusal becerileri de gelişiyor. Haydi çocuklar ailenizin rehberliğinde birbirinden güzel yemekler yapabilirsiniz.Mutfağa girip deneyin bakalım ortaya neler çıkacak ?



7)Müzik dinleyin.

Araştırmalarla kanıtlanmış gerçeklerden biri de müzik dinlemenin ezberlemeye ve öğrenmeye yardımcı olmasıdır. Buna Mozart etkisi de denir. Öğrencilerin ders çalışma esnasında klasik müzik dinlemeleri çalıştıkları konuyu daha rahat öğrenmelerini sağlıyor. Aynı zamanda müzik dinlemek mutlu hissettirir. Stres kontrolünde de oldukça etkilidir. Bu süreçte müzik dinlemek bize yardımcı olacaktır.

8)Günlük tutun.


Yaşamınızı ve düşüncelerinizi kağıda dökmenin tahmininizden fazla faydası var. Öncelikle kendinize olan saygının gelişmesine yardımcı olur. Yazılı anlatım becerisini geliştirir. Zihinsel ve duygusal sağlık için de iyi gelecektir.

9)Resim yapın.

Özellikle bugünlerde özgürlük temalı resimler yapabilirsiniz. Yaratıcı olun. Hayallerinizi resme dökün.
Bilinçaltının ifade edilmesine de imkan sunan ve hobi olarak yapılabilecek resimler sayesinde keyifli zaman geçirirken huzur bulabilirsiniz.



10)Çiçek yetiştirin ve onları sevin. 



11)Evde basit deneyler yapın.

Çocuklar gördükleri şeyleri hayatları boyunca hatırlayacaklardır. Ayrıca bu basit deneyler, zamanı geldiğinde fen derslerindeki bir şeyleri anlamalarına da çok yardımcı olacaktır.Evlerimiz bilimle şenlensin.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gizemli sayı:Pi

Çarpım Tablosunu Eğlenerek Öğrenme | Bardak Oyunu

Ondalık Gösterimleri | Tombala Oyunu